14/12/11

La Cuina Romana

La cuina del món Romà va anar evolucionant des de la senzillesa dels plats propis d'un poble de pastors i pagesos fins a la creació de la primera gastronomia sofisticada d'Occident; la gastronomia va arribar a ser considerada com una de les belles arts. Roma, amb un Imperi que anava de l'Atlàntic a l'Índic i dels deserts als boscos germànics, va poder disposar d'una cuina extremadament variada integrant e les seues receptes els productes de tot el món conegut.

Amb més de seixanta receptes variades, la Cuina Romana és un repàs molt complet partint de l'arqueogastronomia fins explicar cada recepta; des de la tríada mediterrània, els aliment la seua producció i transport, els estris de cuina, espècies, salses i condiments, fins receptes com la del pa de castanyes (castanea nuce panis) o l'hidromel (aqua mulsa).

Editat per Farell Editors, en el núm. 5 de la col·lecció Rebost i Cuina, Juana María Huélgamo i Josep Maria Solias han aconseguit un llibre senzill i alhora complet, per descobrir i practicar ,com bé diu en el subtítol, la gastronomia d'aquella època.