28/4/11

La Ruta del Llibre



Llotja Cultural (Els Xirimiters de Castelló de la Ribera) desprès de 27 anys, ho més, fent festa i recuperar tradicions valencianes, incorpora un altre projecte dins de la seua nombrosa oferta cultural i lúdica com concerts, cercaviles, classes de dolçaina, gegants, cabuts, fires i porrats valencians de tot tipus.

La Ruta del Llibre és tracta d'una fira de llibre itinerant arreu del País Valencià. Amb diverses seccions com llibre infantil i d'adults o gastronomia, donant molta rellevància a temàtiques valencianes i també una amplia secció de musica (tant llibres com cd's) del nostre poble. Amb animacions lectores com les de Dani Miquel (el cantacançons de l’Alcúdia) i dedicatòries d'autors. A més, a la secció de llibres de temàtica valenciana, és sol incorporar autors i temàtiques més locals, tant dels pobles o barris que és fan les fires com de les comarques on són.

Una iniciativa molt interessant, ideal per emmarcar-la dins de les festes locals, per complementar diades de col·lectius, així com celebracions culturals. De moment, en quatre mesos, ja és porten celebrades als següents llocs: Campanar, Castelló de la Ribera, Sumacarser, Genovès i Torís; també està programada en diversos més, com ara: Simat, Llocnou d'en Fenollet o Barx.