19/9/08

El Bullent publica Els pirates no ploren, tendra història sobre corsaris del segle XXI

Edicions del Bullent enceta el curs editorial amb la publicació d’Els pirates no ploren, una entranyable història firmada pel prolífic escriptor Pep Castellano i amb il·lustracions de Canto Nieto. L’obra, publicada dins la col·lecció Els llibres del Gat en la lluna, va obtindre el XVIII Premi Carmesina de Narrativa Infantil el passat mes de maig.

Els pirates no ploren relata la història de Marta, una xiqueta que perd a sa mare en un accident de trànsit i es veu obligada a abandonar el seu poble. Ha d’anar a viure amb el seu avi, a qui no coneix de res. Quan el veu, Marta el confon amb un pirata. És un vell ferroveller, militant ecologista, que viu en una caravana vella i atrotinada de recollir ferros i altres andròmines que recicla o reaprofita. Els dos hauran de conviure amb la nova realitat que els ha tocat i junts aprendran a sembrar la llavor de l’ecologia, de l’amor, de l’amistat i de l’aventura.

Pep Castellano (Albocàsser, 1960) ha treballat de mestre i, des dels anys huitanta, es dedica a la formació d’animadors juvenils a l'Institut Valencià de la Joventut de la Generalitat Valenciana.
Junt a Canto Nieto fa molts anys que expliquen contes. L’un com a escriptor i l’altra com a il·lustradora ja han fet alguns llibres conjuntament. En Edicions del Bullent han publicat Jaume, el gos i l’humà rabiós; Marta Teixidor, la dona ascensor; Les puces vampires; Marta Martí, Reina del redolí; Domadora de mar i ara Els pirates no ploren.

Per a comprar el llibre, polsa ací